MedValue is een spin-off van het Radboudumc. Te midden van de klinische en academische expertise slaan wij een brug tussen medtech bedrijven, de zorg en de wetenschap. MedValue is er voor alle medtech bedrijven die een medische innovatie ontwikkelen of vermarkten, en de toegevoegde waarde van hun innovatie (beter) willen onderbouwen. MedValue brengt de toegevoegde waarde van innovaties voor patiënten en andere belanghebbenden in kaart. Dit geeft bedrijven de kans om in te zetten op maximale impact. Wij helpen zo medisch technologische bedrijven bij het vergroten van marktkansen, het verlagen van (financiële) risico's en het vergroten van hun impact en winst.

In het nieuws

Samen met MDxHealth en Europese urologen publiceert MedValue een modelstudie over de impact van de prostaatkankertest SelectMDx voor Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje in het tijdschrift Prostate Cancer and Prostatic Diseases. - 4 september 2018

Na een publicatie in Journal of Urology over de kosteneffectiviteit van SelectMDx voor de Verenigde Staten, hebben we ook een artikel over de impact van de test voor vier Europese landen gepubliceerd. SelectMDx ondersteunt in de keuze of mannen met een verhoogd risico op prostaatkanker een biopt moeten ondergaan. De studie toont aan dat het gebruik van SelectMDx kan zorgen voor een toename in gezondheid en een afname van zorgkosten in alle vier de landen.

Meer weten over de uitkomsten? Onderstaande link geeft een samenvatting van de resultaten.

https://mdxhealth.com/press-release/mdxhealth-r-selectmdx-cost-effective-four-european-countries-0

 

Model over toegevoegde waarde van prostaatkankertest in de Verenigde Staten in vooraanstaand tijdschrift gepubliceerd - 1 augustus 2018

MedValue heeft door middel van een modelstudie de impact van een prostaatkankertest op de gezondheid en kosten inzichtelijk gemaakt, wanneer deze zou worden ingezet in de Verenigde Staten. Dit model is in samenwerking met een uroloog uit de Verenigde Staten ontwikkeld en is onlangs gepubliceerd in The Journal of Urology.
De prostaatkankertest SelectMDx ondersteunt in de keuze of mannen met een verhoogd risico op prostaatkanker een biopt moeten ondergaan. Het model toont aan dat het gebruik van SelectMDx voor een toename in gezondheid en een afname van zorgkosten kan zorgen. Per jaarlijks Amerikaans cohort van mannen met een verhoogd risico op prostaatkanker gaat het om een winst van ongeveer 14,000 levensjaren in volledige gezondheid en een kostenbesparing van $500 miljoen. Meer interesse in het artikel (Engelstalig)? Lees hier meer:

https://mdxhealth.com/press-release/mdxhealth-selectmdx-study-demonstrates-cost-effectiveness-us-healthcare-system

 

Met trots maakt MedValue als partner deel uit van Stichting MedtechPartners. MedtechPartners heeft vele start-ups en scale-ups kunnen linken aan haar partners, om ze zo verder te helpen tot een succesvol bedrijf. Ook MedValue is via MedtechPartners in contact gekomen met veel bedrijven waarvoor zij de impact van hun innovaties helpt vergroten. Ben jij geïnteresseerd in wat MedtechPartners te bieden heeft? Hoor er hier meer over.

https://www.youtube.com/watch?v=xFN_d-IVK_c&feature=youtu.be

 

MedValue slaat handen in één met VanBerlo met een ‘Early Proposition Assessment – Workshop’! - 23 april 2018

Samen met VanBerlo heeft MedValue een workshop ontworpen om bedrijven laagdrempelig en vroegtijdig in het ontwikkelproces te ondersteunen bij het neerzetten van een scherpe propositie. Tijdens deze workshop richten wij ons op drie aspecten: de meerwaarde voor de gebruiker, de medische meerwaarde en de economische meerwaarde.

De eerste try-out met de ondernemers van Momo Medical was een succes! Binnenkort bieden we de workshop aan voor iedereen. Heb je nu al interesse? Neem gerust contact met ons op.

 

Focus op zorginnovaties - Het Ondernemersbelang editie 01- maart 2018

De introductie van dure technologie in de zorg - 18 mei 2017

New Study Shows MDxHealth's SelectMDx Test is Cost-Effective for Biopsy Selection - April 10, 2017

Innovaties moeten bijdragen aan betere en betaalbaardere zorg - Het Ondernemersbelang editie 01-2017

 

Powered by Radboudumc